вторник, 20 апреля 2010 г.

Майские... "Сакурафест-2010"?




Если вы еще не решили, чем заняться на майские праздники, как вариант - можете поехать в Ужгород на “Сакурафест – 2010"

Меня тут мой друг [info]mountine_orc агитирует поехать. Думали идти в поход в Карпаты, но тут такая возможность, вот и думаем еще сами... куда.

Как вам, что скажете? В поход, или фест?..




II міжнардний музично-творчій фестиваль “Сакурафест – 2010", започаткувати традицію проведення щорічного фестивалю в місті Ужгород на професійному рівні; Посадка сакурової алеї; Як повідомили "Турінформ Закарпаття" у дирекції фестивалю "Сакурафест 2010" головна Місія фестивалю – привернути увагу до Ужгороду і Закарпаття як потенційного туристичного центру.

Цілі фестивалю:

* розвинути громадянську позицію ужгородців;
* активізувати туристичний потенціал міста Ужгород;
* популяризувати Ужгород – мальовниче, старовинне місто – як європейський мультикультурний туристичний центр;
* створити сприятливі умови для безперервного процесу передачі історичної та культурної спадщини від поколінь поколінням;
* урізноманітити суспільне життя ужгородців та зробити внесок у культурний розвиток міста.

Дух фестивалю. Сакура – рідкісна нетипова рослина, яка зростає в особливих умовах. Саме сакура змогла прижитися в Ужгороді та стала символом міста-космополіта, толерантного до самих різних культур, поглядів і та ментальностей.



Концепція фестивалю. Фестиваль – як можливість насолодитися красою цвітіння сакур у самому центрі Європи. Тривалість фестивалю визначається природою (сакури цвітуть близько двох тижнів).

Головні заходи:

* Театралізована вистава "Замок графа Сакура";
* Виступ хедлайнера;
* Сакура-пленер;
* Вечори під сакурами;
* Акція "Чисте місто".

Посадка сакурової алеї – створення найдовшої у Європі алеї сакур за участю відомих ужгородців та добровольців; забезпечення спец. інвентарем (вода, щебінь, лопати, ін.); аполітичність акції.

Театралізована вистава "Замок графа Сакура" – театралізована вистава в Ужгородському Замку за участю відібраних народних умільців, артистів та колективів Закарпаття; вперше в Ужгороді – корейська піротехніка; народні гуляння в етностилі; за участю груп "Гудаки" та "Бурдон".

Сакура-пленер – пленер за участю десятків ужгородських художників; тема – цвітіння сакур; виставка робіт діє впродовж всього фестивалю; можливість придбати вподобані фотороботи; також – виставка кращих робіт про сакуру представників Закарпатської школи живопису.

Вечори під сакурами: ляльковий спектакль "Лісова пісня", концерт Закарпатського академічного народного хору; концерт Студії сучасного танцю "Бліц"; концерт духового оркестру; Молодіжний рок-концерт; ін.
Співробітництво. У рамках проведення фестивалю передбачена співпраця з туристичними організаціями, донорами, творчими групами. У випадку, якщо Ви бажаєте стати партнером фестивалю, звертайтеся в Оргкомітет фестивалю:

Василь Чайкович: bavcaa@gmail.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий